Zboží

Březový cukr aneb xylitol v hlavní roli

Klasický bílý cukr zná asi každý z nás, ale existuje také alternativa? Ano, samozřejmě, že existuje a to v různých podobách. Jednou z nich je například i xylitol neboli březový cukr. Ještě jste o něm neslyšeli? Tak se na něj pojďme blíže podívat.

molitanová výplň

Jak se tento cukr získává? Z čeho je vlastně vyrobený, když jsme si již na začátku zmínili, že se jedná o březový cukr? Možná budete překvapení, ale tento produkt se získává ze dřeva ještě lépe řečeno z kůry. V některých případech se mu proto přezdívá dřevný cukr.

Podle chemického vzorce by se jednalo o alkoholický cukr. Zajímavé že? V přírodě se však vyskytuje naprosto běžně, aniž bychom si to uvědomovali. Příroda má totiž neomezené možnosti a mnohdy lidé na její účinky zapomínají i na to, co z ní vlastně všechno můžeme získat. My se to akorát všechno snažíme získat zpátky a vynést to na světlo, aby si i ostatní mohli cenit darů z přírody a třeba se i dozvěděli něco nového.

Právě tento typ cukrů totiž najdeme nejenom ve dřevě tedy v kůře tohoto stromu, ale také v ovoci nebo i zelenině. Pochutnat si na něm nevědomky můžete i ve švestkách, malinách nebo kukuřici. Dokonce si ho naše tělo v malých dávkách samo vyrábí, takže můžeme říct, že i naše tělo je v souladu s přírodou.

Xylitol cena Nakliceno.cz není nijak závratná, proto si tento produkt může zakoupit každý.

zdravá žena

Přírodní sladidlo

Některé chemicky upravované a připravované cukry jsou prostě umělé, ale v tomto případě se jedná opravdu o ryze přírodní produkt, který naše tělo velice rychle a snadno zpracuje. Žádné umělé látky ani syntetika. I díky těmto vlastnostem je asi o 40% méně kalorický než obyčejný cukr, přičemž poměr cukernatosti, tedy to, jak Vám bude připadat sladký na jazyku, je naprosto totožný s obyčejným rafinovaným cukrem. Jelikož je poměr sladkosti vyvážený, lze jej velice pohodlně a snadno dávkovat. Použijete ho stejně tak jako běžný cukr. Na pečení, vaření, do čaje a kávy, na oslazení pití, limonád, ale i pokrmů, pečených a nepečených dezertů, ale třeba i zelí, když vaříte nedělní oběd. Každý ho může vyzkoušet!